Naturbaseret Terapi

Hvad er Naturbaseret Terapi (NBT):

Naturbaseret Terapi (NBT) er guidede sanseoplevelser og nærværs-øvelser i og med naturen. I NBT gøres alt langsomt, alt skal have sin tid, og naturen stiller ingen krav om deadline og skulle nå noget bestemt. Ved at opholde sig i naturen med bevidst nærvær, oplever deltageren en følelse af indre fred, stabilitet og ro. Derfor opleves Naturbaseret Terapi som stress-reducerende. Dette bekræftes efterhånden af mange undersøgelser og forskning indenfor området.

NBT er helhedsorienteret, hvilket vil sige, at der arbejdes med det mentale, det sansemæssige og det kropslige.

Ifølge forskning har man fundet, at det at opholde sig i bestemte naturmiljøer øger menneskers tryghed, indre ro og generelle trivsel. For at et naturmiljø opleves som ”helbredende” for mennesker, bør naturen bl.a. indeholde områder med skov og vand, og samtidig være artsrigt, fredfyldt og trygt. Netop disse naturkvaliteter findes i rigt mål i Jeksendalen, hvor NaturRo har base.

Nærværs-øvelser og sanseoplevelser i naturen træner os i at blive mere nærværende og sansende på øjeblikket. Den øgede bevidsthed vil du kunne overføre til din hverdag, hvor du ligeledes kan øve dig i at være mere tilstede i de aktiviteter, du foretager dig.

Når du mediterer med mindfulness, træner du dit nærvær generelt og opmærksomhed på dine sanser.  Dette bidrager til en oplevelse af indre fred, stabilitet og ro. Når du opholder dig i naturen med dette nærvær, kan din fornemmelse af dig selv blive yderligere forstærket.